Dermatokirurgija

Mali kirurški zahvati 

Dermatokirurgija je grana kirurgije kojom se odstranjuju benigne i maligne promjene na koži. Odstranjivanje promjene na koži se najčešće može učiniti klasičnom, odnosno kirurškom metodom ili radiovalnom metodom. Koja je metoda najbolja za Vas, odlučuje liječnik nakon specijalističkog pregleda i postavljanja dijagnoze.

Ne odgađajte provjeru stanja Vaše kože.

 

Dermatološki pregled će vam uštedjeti puno briga, a uklanjanje

rizične promjene moglo bi spriječiti ozbiljan zdravstveni problem.

 

S pažnjom promatrajte promjene na koži. Klasičnom kirurškom metodom se uklanjaju suspektne kože promjene, nakon čega je potrebno uzorak poslati na patohistološku analizu. Dermatokirurški zahvati se izvode u lokalnoj anesteziji, a nakon odstranjenja kožne promjene stavljaju se šavi. Nakon zahvata pacijent dolazi u Polikliniku na redovito previjanje do skidanja šavova, a za ožiljke se ne brinite –  nakon zahvata posebnom njegom pazimo da bude minimalan.

Radiovalnom metodom se uglavnom uklanjaju benigne kožne promjene koje nije potrebno dalje analizirati. Najčešće radiovalnom metodom uklanjamo meke fibrome, seborojičke keratoze, solarna lentiga, vaskularne tvorbe i ostale benigne kožne izrasline. Da bi zahvat bio maksimalno ugodan, aplicira se lokalni anestetik (ili u obliku kreme ili injektivnom metodom).

Preporučena dob 0+

Trajanje tretmana 30'

Posebna njega kod skidanja šavova

Zahvat skalpelom ili radiovalnom metodom