Izbjeljivanje zuba

Osmijeh je prva stvar koju drugi ljudi oko Vas primijete na Vama. Blistav, bijel i zdrav osmijeh podiže nam samopouzdanje i omogućuje bolju komunikaciju s drugima

Vratite bjelinu svojim zubima uz profesionalne stomatološke tretmane uz pomoć naših stručnjaka, jednostavno i sigurno.

Naši zubi tijekom godina tamne i poprimaju neprivlačnu žućkastu boju, razlog tome su prehrambene navike kao što su učestale konzumacije obojene hrane i pića poput kave, crnog vina, čajeva. 

Pušenje te upotrebe nekih antibiotika, traume, određeni genetski poremećaji kao i sam proces starenja mogu, također, potamniti zube.

Izbjeljivanje zubi  estetski je stomatološki zahvat kojim se postojeća, prirodna boja zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetliju. Trajnost postignute boje je oko godinu do dvije te našim pacijentima savjetujemo izbjegavanje konzumacije pigmentiranih namirnica i duhanskih proizvoda  tijekom prvih par dana uz obavezno provođenje oralne higijene, kako bi postignuti rezultati bili što dugotrajniji.

Nudimo dvije metode izbjeljivanja, izbjeljivanje u ordinaciji ( “in office bleaching”) i izbjeljivanje kod kuće (“HOME BLEACHING”)

U Poliklinici Petković nakon detaljnog pregleda preporučit ćemo Vam točno onu metodu koju smatramo najboljim rješenjem za Vas.

Izbjeljivanje u ordinaciji vršimo uz pomoć profesionalnog sustava Phillips Zoom 2 lampe za izbjeljivanje. 

Ova metoda daje najbrže i najbolje rezultate, uz minimalnu štetnost za caklinu, koji su vidljivi već tijekom jedne posjete.

Prije samog tretmana lampom potrebno je napraviti detaljan pregled te profesionalno očistiti zube od kamenca i plaka. 

Postupak se radi individualno ovisno o rezultatu koji želimo postići.

Maksimalno se u jednoj posjeti mogu napraviti četiri ciklusa po 15 minuta. 

Kako ne bi došlo do curenja gela i do nastanka iritacije zubnog mesa, prvo apliciramo zaštitni gel na zubno meso.

Pacijentu stavljamo zaštitne naočale kako bi zaštitili oči od LED svjetla. Zatim nanosimo gel za izbjeljivanje na površinu zuba koji osvjetljavamo Zoom 2 lampom. 

Pod utjecajem specijaliziranog plavog svjetla dolazi do aktivacije gela, otpuštanja kisika koji ulazi u mikropukotine u zubnim strukturama uklanjajući pigmentacije.

Tretman je u potpunosti siguran jer je koncentracija aktivne tvari u gelu (karbamid peroksid) takve koncentracije da ne oštećuje caklinu. Kod nekih pacijenta moguća je kratkotrajna prolazna preosjetljivost zubiju na hladno 2 do 3 dana nakon tretmana.

Izbjeljivanje kod kuće je sporiji i blaži, ali jednako učinkovit tretman. Provodi se uz pomoć individualno izrađenih udlaga koje se pune gelom. Udlage s gelom potrebno je nositi propisan broj dan po nekoliko sati, ovisno o koncentraciji gela.

Izbjeljivanje se ne provodi kod pacijenta mlađih od 18 godina, trudnica te kod osoba s osjetljivim zubima.

 

Tamni zubi

Izbjeljivanje uz Philips Zoom 2 sustav

45 min – 1 h

Bijeli i blistavi zubi