PRP

Popularani „vampirski tretman“ siguran je i nježan put do ujednačenog tena

Terapija krvnom plazmom ili PRP prirodna je metoda pomlađivanja vlastitom krvlju koja regenerira kožu te ju čini kožu elastičnom i čvrstom, ujednačava ten i smanjuje blage bore. Uspješno se koristi kod pacijenata svih dobnih skupina kod prvih tragova starenja kože. Plazma je bogata trombocitima i brojnim faktorima rasta, a budući da naše tijelo ima sposobnost regeneracije, ovo je potpuno prirodna metoda kojom potičemo vlastitu regeneraciju kože. Nakon postupka koža i potkožno tkivo je regenerirano radi promicanja sinteze kolagena i elastina te angiogeneze, odnosno stvaranja novih krvnih žila. Sam postupak traje oko 45 – 60 minuta. Pacijentu se aplicira anestetska krema da bi zahvat bio gotovo bezbolan. Potom se pacijentu izvadi krv koja se centrifugira te se dobije plazma bogata tromboctima i faktorima rasta. Tako dobivena plazma se mikroubodima aplicira u kožu. Prvi rezultati su vidljivi ubrzo nakon tretmana, ali i nekoliko mjeseci od posljednjeg tretmana budući da je potrebno određeno vrijeme da se sintetizira novi kolagen i elastin. Za lice se preporuča provesti 3 tretmana ovisno o stanju Vaše kože.

Terapija krvnom plazmom izvrsne rezultate postiže i kod terapija vlasišta odnosno različitih vrsta alopecija za stimulaciju rasta kose. Proces potiče folikule dlaka na ubrzani rast, povećanjem prokrvljenosti kože i opskrbom krvi oko samog folikula dlake. Pritom dolazi i do zadebljanja i povećanja volumena samih vlasi kose.

Saznajte više o terapiji vlasišta.

Osim lica i vlasišta, terapijom krvnom plazmom možemo tretirati i vrat, dekolte te ruke. U Poliklinici Petković, osim PRP tretmana, u ponudi imamo i PRP tretman obogaćen hijaluronskom kiselinom.

Preporučena dob 20-70+

Trajanje tretmana 45' - 60'

Preporučeno 4-6 tretmana

Terapija injekcijom