Dermoskopija

Redovitim dermatoskopskim pregledom otklonite svoje sumnje.
Dermoskopija ili dermatoskopija je dijagnostička metoda kojom se uz pomoć dermoskopa, odnosno „dermatološkog stetoskopa“, najčešće promatraju pigmemtirani i nepigmentirani kožni tumori. Osim „klasičnog“ dermoskopskog pregleda madeža, dermoskop se može korisiti u općoj dermatologiji (inflamoskopija) i pomoći nam u postavljanju dijagnoze, a osim toga služi i kao dijagnostička metoda u dokazivanju infekcija kože (entodermoskopija), kao u slučaju svraba. Dermoskopom uočavamo promjene koje nisu klinički vidljive te s većom sigurnošću detektiramo atipične kožne promjene.

Naše pacijente rado savjetujemo i podučavamo u sklopu naših konzultacija i pregleda da sami vode brigu o madežima pomoću jednostavnog ABCDE pravila.

U zadnjih nekoliko godina uočen je trend povećanja incidencije melanoma i nemelamomskih karcinoma kože (kao npr. bazocelularni karcinom kože, planocelularni karcinmom kože). Dermoskopskim pregledom povećavamo osjetljivost pri postavljanju dijagnoze melanoma, kojeg je nužno dijagnosticirati u što ranijem stadiju. Znanstveno je dokazano da osobe sa svijetlim fototipom kože (plave oči, svijetla kosa, brza pojava eritema nakon izlaganja suncu) te većim brojem madeža skloniji su razvoju melanoma i karcinoma kože.

Preporučena dob 0+

Trajanje tretmana 30'

Preporuka 1-2x godišnje

Pregled dermatoskopom