Zubni implantati

Izgubljen zub nije izgubljen slučaj.

Tražite li dugotrajno, sigurno i estetsko rješenje, nadoknada zuba putem dentalnih implantata Vaš je put do bezbrižnog osmjeha. Uživajte u omiljenim obrocima neopterećeno uz pravilan zagriz, pustite riječi da teku glatko i razgovijetno, razgovarajte samopouzdano i osvajajte osmjehom.

Zubni implantati u stomatologiji danas se smatraju najučinkovitijim rješenjem nadoknade zuba, a implantologija najsuvremenijim načinom rješavanja bezubosti, od nedostatka  jednog zuba pa sve do potpuno bezubih čeljusti.

Zubni implantat mali je titanski vijak koji se gotovo bezbolno i sigurno ugrađuje u kost gornje, odnosno donje čeljusti, ovisno o mjestu gubitka određenog zuba. Kao takav srasta (oseointegrira) s kosti u razdoblju od samo nekoliko mjeseci i služi kao „umjetni korijen izgubljenog zuba“ na kojem se u daljem postupku izrađuje fiksna (krunica, most) ili mobilna konstrukcija, sukladno indikacijama i dogovoru s pacijentom.

Ugradnja implantata predstavlja najbolje rješenje u slučaju kada nedostaje jedan zub jer za razliku od zubnog mosta, ne zahtijeva brušenje susjednih zdravih zuba.
Važno je naglasiti kako je svaki izgubljen zub bitno nadoknaditi, a zubni implantat predstavlja dugoročno funkcionalno rješenje osiguravajući pravilan zagriz, kvalitetnu ishranu te vraćajući osmijeh na lice podiže samopouzdanje.

Titan se koristi zbog svoje čvrstoće, biokompatibilnosti s ljudskom kosti, ne izaziva alergijsku reakciju te ima svojstva nemagnetičnosti tako da ne postoje ograničenja vezana uz provedbu dijagnostičkih metoda (npr. magnetske rezonance).

 

 

Nakon detaljnog kliničkog pregleda potrebno je napraviti rentgensku snimku kako bi naši doktori procijenili postoji li dovoljna količina preostale kosti, odnosno visinu i širinu koštanog grebena koja je potrebna za ugradnju zubnog implantata. U koliko je prisutna manjkavost koštane strukture, prije same ugradnje potreban je dodatni zahvat povećanja (augmentacije) volumena kosti.

Prije samog zahvata u detaljnom razgovoru s našim pacijentima prolazimo sve faze ugradnje implantata te faze koje slijede nakon same ugradnje. Upozorimo ih kako je moguće blago oticanje tretiranog područja te je jako bitno održavanje oralne higijene kako se rana ne bi onečistila te isto tako naglasimo važnost suzdržavanje od pušenja jer nam ono ometa cijeljenje rane.

 

 

U Poliklinici Petković koristimo samo visokokvalitetne implantate Ankylos te implantate Straumnman grupe – Neodent. U određenim situacijama, kako bi ubrzali srastanje implantata s kosti koristimo implantat Neodent Aqua. Obje vrste implantata imaju dugogodišnju tradiciju, konstantan razvoj te su pokazale izuzetnu uspješnost. Nakon svakog ugrađenog implantata pacijentu dajemo knjižicu s certifikatima i garancijom na materijal, jamčeći odsutnost bilo kakvih defekata u materijalu.

Preporučena dob 21+ (nakon završenog rasta i razvoja čeljusti)

Ugradnja implantata

Lokalna anestezija - bezbolno

30 min – 1 h