All on 4 i all on 6

Terapija koja bezubim pacijentima vraća osmijeh na lice omogućujući im najefikasnije fiksno rješenje kojim će nadomjestiti trajne zube.

Ako ste ikada nosili zubnu protezu, sigurno jako dobro znate koje sve neugodnosti njeno nošenje nosi sa sobom. Stalna iritacija zubnog mesa, nemogućnost osjeta okusa hrane zbog činjenice da potpuna proteza prekriva čitavo nepce, stalna prisutnost nesigurnosti zbog mogućnosti ispadanja. Želite s ponosom pokazivati svoje zube bez straha da Vam zubna proteza ne ispadne dok se smijete, pričate ili jedete? Muči Vas to što stalno morate prekrivati rukom usta kad Vam se netko približi kako bi sakrili svoju protezu?

Vrijeme je da pokažete svoj savršen osmijeh zahvaljujući all on 4  ili all on 6 metodi koja se temelji na protetskom mostu koji je fiksno vezan na četiri ili šest implantata prethodno ugrađenih u kosti.

Pacijentima koji su potpuno izgubili sve zube gornje ili donje čeljusti ili pak preostali zubi nisu vrijedni spašavanja, a mobilnu zubnu protezu ne žele ili ne mogu nositi, preporuka je napraviti implantoprotetsko rješenje metodom All on 4 ili All on 6.

To su sustavi brzog rješenja bezubosti gornje ili donje čeljusti pri kojem se ugrađuju četiri ili šest implantata. U većini slučajeva četiri implantata su sasvim dovoljna za fiksiranje mosta na njih, ali u slučajevima kada ima dovoljno koštane strukture uvijek je bolje staviti  dva implantata više kako bi se pojačao broj nosača. No, nažalost zbog male količine ili loše kvalitete kosti često nije moguće postaviti šest implantata.

Prednosti all on 4 i all on 6 metode:

  • Cjelokupna rehabilitacija čeljusti uključujući 4 ili 6 implantata
  • Zahvaljujući posebnoj tehnici ugradnje implantata potreba za sinus liftom te Augmentacijom kosti je smanjena na minimum
  • Trajanje zahvata 2 sata
  • Minimalan postoperativan oporavak
  • Po potrebi u jednoj posjeti mogu se obaviti zahvati vađenja zuba I ugradnje implantata
  • Poboljšana kvaliteta života
  • Fiksno rješenje bezubosti
  • Imedijatno opterećenje implantata; kroz 24 sata pacijentu osiguravamo privremene fiksne zube koji se nakon 4-6 mjeseci zamjene trajnim

Nakon što je prošao period potreban kako bi implantati srasli s kosti i meka tkiva poprimila svoj stabilan oblik, kreće se u izradu trajnog protetskog nadomjestka. Privremeni rad se skidanjem vijaka jednostavno i bezbolno vadi iz usta pacijenta i uzima se novi otisak čeljusti za trajni most.

Oporavak nakon zahvata nije predug, prvih par dana potrebni su lijekovi protiv bolova, oteklina je u većini slučajeva prisutna, no nakon dva do tri dana pacijenti se većinom mogu vratiti na posao, kao i svojim uobičajenim aktivnostima.

Održavanje oralne higijene je izuzetno bitno, a uključuje korištenje klasične četkice za zube, interdentalne četkice te po potrebi tuš za zube i vodicu za ispiranje usne šupljine.

Jednom godišnje je potrebno doći na kontrolu kako bi se napravio kontrolni ortopan kojim utvrđujemo je li sve uredu s ugrađenim implantatima. Ako utvrdimo da je potrebno, fiksne zube možemo skinuti, kako bi ih detaljno i profesionalno očistili te ih kao takve vratili.

Implantati se postavljaju tako da su središnja dva postavljena ravno, dok su bočna dva postavljena pod kutem od 45 stupnjeva, čime se smanjuje vjerojatnost potrebe za dodatnom augmentacije kosti i podizanja dna sinusa.

Nakon ugradnje implantata, pacijent dobiva privremeni fiksni rad koji se izrađuje od akrilata (plastike) te ga nosi 3-4 mjeseca, do izrade trajnog protetskog rješenja.

Bezuba čeljust

Ugradnja implantata

Privremeni zubi u 24h

Trajni zubi za 4-6 mjeseci