Estetska stomatologija

Osmijeh – jezik koji svi razumiju!

Estetskom stomatologijom uklonite sve nepravilnosti Vašeg osmijeha i vratite mu ljepotu i sjaj kakav zaslužujete.

Ljuskice su tanki i prozirni minimalno invazivni protetski nadomjesci koji služe za poboljšanje estetike zuba. Ljuskicama se mogu uspješno riješiti razmaci među zubima, diskolorirani zubi (isključivo vitalni zubi) oštećeni zubi te blago rotirani, nagnuti zubi. Postavljaju se na prednju stijenku zuba te se izrađuju se od kompozitnih ili keramičkih materijala. Mogu se ugraditi samo na jedan zub ili više njih. Za njihovu ugradnju potrebno je minimalno ili nikakvo brušenje cakline, nakon čega se uzima otisak zuba prema kojem se izrađuju keramičke ljuskice u dentalnom laboratoriju. Cementiraju se posebnim cementima osjetljivima na svjetlo da bi se zadovoljila vrhunska estetika koja se njima postiže. 

SMILE MAKEOVER ZA POŽELJETI

Ne skrivajte više svoju radost i veselje!

Smijte se svim srcem i pamtite takve trenutke.

Trebate li savjet kako to postići, obratite nam se s povjerenjem putem telefona ili našeg kontakt obrasca. Tu za Vas!

Velika prednost ljuskica je minimalno brušenje, nemogućnost upale zubnog mesa, brzo i učinkovito rješenje kod manjih zubnih nepravilnosti te otpornost na namirnice koje mogu obojiti prirodne zube (čaj, kava, vino ). Kandidati za ljuskice su pacijenti s malim karijesnim indeksom te jako dobrom oralnom higijenom.

IZBJELJIVANJE ZUBI

Izbjeljivanje zubi  estetski je stomatološki zahvat kojim se postojeća, prirodna boja zuba mijenja u nekoliko nijansi svjetlijih. Promjene boje zuba nastaju zbog učestale konzumacije obojene hrane i pića (kave, čajevi, vino). Pušenje te upotrebe nekih antibiotika, traume, određeni genetski poremećaji  kao i sam proces starenja mogu, također, potamniti zube.

Izbjeljivanje uz pomoć profesionalnog sustava Zoom 2 (lampa za izbjeljivanje) daje izvrsne rezultate, uz minimalnu štetnost za caklinu, koji su vidljivi već tijekom jedne posjete. Prije samog tretmana lampom potrebno je napraviti detaljan pregled te profesionalno očistiti zube od kamenca i plaka. Postupak traje oko 45 minuta. Prvo apliciramo zaštitni gela na zubno meso i sluznice da ne bi došlo do njegove iritacije, zatim nanosimo gel za izbjeljivanje na površinu zuba koji osvjetljavamo Zoom 2 lampom. Pod utjecajem specijaliziranog plavog svjetla dolazi do aktivacije gela, otpuštanja kisika koji ulazi u mikropukotine u zubnim strukturama uklanjajući pigmentacije. Tretman je u potpunosti siguran jer je koncentracija aktivne tvari u gelu (karbamid peroksid) vrlo niska te ne oštećuje caklinu. Kod nekih pacijenta moguća je kratkotrajna prolazna preosjetljivost zubiju na hladno 2 do 3 dana nakon tretmana.

Trajnost postignute boje je oko godinu do dvije, ali ovisi o oralnoj higijeni, konzumaciji pigmentiranih namirnica. Izbjeljivanje se ne provodi kod pacijenta mlađih od 18 godina, trudnica te kod osoba s osjetljivim zubima.