Six month smiles

Skrivate li svoj osmijeh zbog nepravilno položenih, razmaknutih ili zbijenih zuba? Voljeli biste nositi ortodontski aparatić, ali Vas brine duga terapija kao i metalne bravice? Možda ste kandidat za Six Month Smiles – estetsku ortodontsku terapiju.

U današnje vrijeme, fiksni ortodontski aparatići nisu više rezervirani samo za djecu. 

Sve više odraslih se odlučuje za ortodontsku terapiju, u želji za ispravljanjem nepravilno položenih, zbijenih ili pak razdvojenih zuba. Upravo zato osmišljen je suvremeni aparatić – Six Month Smiles, koji u kratkom vremenu, na neinvazivan način ispravlja manje ortodontske anomalije.

 

Six Month Smiles je fiksna estetska te kratkotrajna ortodontska terapija koja uz pomoć inovativnih metoda, modernih materijala postiže željene rezultate u kratkom roku, pomičući zube brzo, sigurno i nježno u željeni položaj.

Prvenstveno je namijenjena odraslim pacijentima kojima su potrebne manje korekcije u ispravljanju zuba te nemaju vremena ili ne žele nositi konvencionalne fiksne aparatiće, koji najčešće zahtijevaju duže vrijeme nošenja (2-3 godine).

Žica u boji zuba koja producira lagane sile kao i prozirne Lucid – LockTM bravice za nježno pomicanje zuba, čine aparatić gotovo neprimjetnim.

Terapija SMS, kao što i samo ime kaže, prosječno traje oko 6 mjeseci, ali ovisno o težini slučaja može trajati od 4 do 9 mjeseci.

Kandidati za ovu vrstu ortodontske  terapije su pacijenti stariji od 16 godina te pacijenti kod kojih terapija ne uključuje veće korekcije zagriza i pomicanja kutnjaka.

Ova vrsta kratkoročne estetske ortodoncije ponajviše je predviđena pacijentima koji žele estetski ispraviti zube, to znači da ne spada u klasičnu ortodontsku terapiju i ne služi za opsežnu korekciju zagriza i koštanih struktura.

Bitno je naglasiti da s ovom vrstom terapije nije moguće korigirati zagriz kod pacijenata s klasom II (povećan overjet – povećan prostor između gornjih i donjih zuba) i pacijenata s klasom III (donja čeljust je postavljena ispred gornje čeljusti) te u takvim slučajevima naše pacijente upućujemo na klasičnu ortodontsku terapiju.

Po završetku ortodontske terapije našim pacijentima se preporučuje nošenje retainera kako bi zubi trajno ostali u željenom položaju. Retaineri mogu biti fiksno cementirani na stražnje plohe prednjih zuba gornje i donje čeljusti ili mogu biti u mobilni u obliku udlaga, koje se nose noću.

Pregled i konzultacije

Postava ortodontskog aparatića

6-9 mjeseci

Blistav i pravilan osmijeh