Ortodoncija

Ortodoncija je klinička specijalizacija dentalne medicine koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi, loših međučeljusnih odnosa, uspostavljanjem pravilnog odnosa gornje i donje čeljusti te proučavanjem razvojnih poremećaja i svih čimbenika koji mogu dovesti do nesklada dentofacijalnog kompleksa. Cilj ortodontske terapije nije samo postizanje estetike nego i poboljšanje funkcije stvarajući uravnotežen odnos između zuba, njihovih pripadajućih struktura te jezika, usana i obraza. Pravilnom ortodontskom terapijom možemo na vrijeme prevenirati karijese, jer zbijeni i nepravilno položeni zubi otežavaju čišćenje te održavanje zadovoljavajuće oralne higijene.

Revolucija u ortodonciji – INVISALIGN

Nevidljivi aparatić za zube kao alternativa metalnim bravicama za djecu, tinejdžere i odrasle! Bez boli i u kratkom roku.

Dogovorite besplatan pregled i saznajte je li Invisalign terapija najbolje rješenje za Vas!

Terapija može biti uspješna u svakoj dobi, a kod odraslih pacijenata može se koristiti i kao pretprotetska priprema, koja nam omogućava poboljšanje situacije prije protetskog rada (krunica, mostova). Ovisno o težini i vrsti anomalije procjenjuje se i vrijeme trajanja terapije, a najčešće je to period od 18 mjeseci.

Ispunite brzi obrazac i dogovorite individualne konzultacije.