Tretman polinukleotidima kao zvijezda ANTI AGING-a

Revolucionarni patentirani polinukleotidi skriveni iza imena PLINEST novost su u Poliklinici Petković.

Biostimulacija, odnosno regenerativni anti-aging nametnuo se kao vodeći trend u postizanju svježeg i mladolikog izgleda. Injektibilne metode pomlađivanja zasigurno ubrzavaju proces stvaranja novog kolagena te donose brže vidljive rezultate u odnosu kozmetičke preparate koje svakodnevno koristimo. Kako bi se postigao učinkovit rezultat, klijenticama savjetujemo personalizirani (anti agining) skin plan pod vodstvom dermatologa koji će znati sugerirati kombinaciju tretmana koji djeluju sinergijski uz adekvatnu skin care svakodnevnu njegu.

Zašto smo veliki fanovi biostimulacije?

Biostimulacija kako samo ime kaže – stimulira stvaranje novog kolagena na potpuno prirodan način. Dakle bez alergijskih reakcija, biostimulatori na siguran način vašu kožu dovode do svježeg i prirodnog izgleda.

Polinukleotidi su inovativni proizvod u estetskoj medicini. Radi se o malim dijelovima DNA koji stimuliraju regeneraciju kože, hidratiziraju i vraćaju joj izgubljen volumen odnosno ojačavaju strukturu kože. Kako to polinukleotidi postižu? Oni aktiviraju fibroblaste u našoj koži, jačaju kolagen i elastin Ovaj patentirani tretman može stimulirati ubrzanu obnovu kože na potpuno prirodan način, djeluje antioksidativno na našu kožu koja u konačnici izgleda sjajnije.

Kako PLINEST® djeluje?

Prema PLINEST® protokolu, polinukleotidi se apliciraju pod površinu kože gdje se željeni učinak događa u obliku nahranjenje i hidrirane kože s potrebnim volumenom i boljom teksturom. Tretman podrazumijeva tri apliciranja na birana mjesta (lice, vrat ili dekolte) u točno određenom razmaku od 2-3 tjedna. Tretman se odlično slaže s radiofrekventivnim tretmanima poput Velveta, dermalnim filerima, pilinzima, microneedling-om i operativnim zahvatima.

 

  • Poboljšava teksturu kože
  • Potiče proizvodnju kolagena i elastina
  • Promovira biotimulaciju
  • Antioksidativni i hidrirajući učinak
  • Smanjuje bore i fine linije
  • Povećava elastičnost kože
  • Potiče bioremodelaciju kože

LEPEZA INOVATIVNIH TRETMANA POLINUKLEOTIDA

U našoj Poliklinici nudimo različite PLINEST® tretmane ovisno o  regiji ili stanju kože.

PLINEST® – tretman patentiranim polinukleotidima koji stimuliraju regeneraciju kože na način da prirodni dijelovi DNA koje apliciramo u dermis potiču proizvodnju vlastitog kolagena bez izazivanja alergijskih reakcija. Tretman savjetujemo osobama koje zabrinjavaju ožiljci od akni, koji su nezadovoljni teksturom kože ili borama, odnosno, vidimo da koži nešto nedostaje, no ne znamo što.

NEWEST® – namjenjen je zrelijoj koži jer svojim učinkom potiču jačanje strukture kože i stvaranje novog kolagena. Koja je razlika između PLINEST® i NEWEST®? NEWEST® osim polinukeotida sadrži i hijaluronski kiselinu koja dodatno pomlađuje kožu. Na zreloj koži, rezultat ovog tretmana vidi se u obliku povećane hidracije kože i ljepše teksture kože, odnosno ostavlja dojam odmornog lica.

PLINEST EYE® – tretman polinukleotidima isključivo namjenjen području oko očiju, ovaj tretman možemo koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim tretmanima. PLINEST EYE® djeluje na razini stanice te potiču regeneraciju tkiva i zapravo smanjuju tragove starenja vidljive u okoloočnom području koje vidimo u obliku tankih finih linija te suhoće kože, kao i tamnije boje oko očiju.

 

PLINEST HAIR® – aplicira se u vlasište te je saveznik dermatologa u liječenju različitih alopecija i opadanja kose kod oba spola. U liječenju stanja vlasišta, polinukleotidi djeluju na kožu oko samog folikula, potičnu obnovu stanica i njihovu sintezu, prokrvljuju dermis oko folikula te tako dovode više nutrijenata oko folikula same dlake. Također, djeluju antioksidativno i protuupalno te promoviraju biostimulaciju. Polinukleotidima remodelirana i obnovljena koža dovodi do zdravijih folikula dlake i pojačanog porasta kose.

 

Za kraj, treba napomenuti da se polinukleotidi koriste i za tretmane tijela, osobito kod opuštene kože i strija te imaju svoje mjesto i u remodelaciji tijela.