Zbogom znojenju ovog ljeta!

Neugodnosti uzrokovane znojenjem moguće je riješiti!

I sad kada je ljeto službeno počelo, nastupile su nesnosne vrućine, a s njima i pojačano znojenje. Pojačana aktivnost lojnih žlijezda – hiperhidroza, može biti uzrokovana uzimanjem lijekova, kofeinom, stresom ili samo vrućinama.

Zbogom znojenju ovog ljeta!

Naše tijelo znojenjem regulira tjelesnu temperaturu i stvara učinak hlađenja, no prekomjerno znojenje može uzrokovati poteškoće u kvaliteti života i neugodnosti u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. Pojačano znojenje najčešće se javlja u određenim regijama – najčešće u pazuhu, na dlanovima, tabanima ili čelu.

Botox je jedina djelotvorna terapija kojom se liječi pojačano znojenje. Injekcijama botox-a na prije označena polja pojačanog znojenja smanjujemo aktivnost žlijezda lojnica.

Kako odrediti mjesta pojačanog znojenja?

Testiranjem znojenja jodom gdje se vrlo brzo pokaže na kojim mjestima su žlijezde lojnice aktivnije i koja mjesta je potrebno tretirati.

Sam zahvat je bezbolan i vrši se  u lokalnoj anesteziji, a pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima već isti dan.

Poboljšanje uslijedi kod 95% pacijenata već nakon tjedan dana, no olakšanje je privremeno, sam učinak nekoliko mjeseci, nekome čak i godinu dana. Postupak se bez bojazni može ponavljati.

 

Tijekom srpnja 2023 iskoristite akciju za botox pazuha – 30% u Poliklinici Petković.

 

Za slobodne termine kontaktirajte nas mailom, telefonom ili wapp-om.

Tim Poliklinike Petković