Zubni implantati

Izgubljen zub nije izgubljen slučaj.

Tražite li dugotrajno, sigurno i estetsko rješenje, nadoknada zuba putem dentalnih implantata Vaš je put do bezbrižnog osmjeha.

Uživajte u omiljenim obrocima neopterećeno uz pravilan zagriz, pustite riječi da teku glatko i razgovjetno, razgovarajte samopouzdano i osvajajte osmjehom.

Zubni implantati u stomatologiji danas se smatraju standardom nadoknade zuba ili više njih koji nedostaju, a implantologija najsuvremenijim načinom rješavanja bezubosti, od nedostatka jednog zuba pa sve do potpuno bezubih čeljusti. 

Zubni implantat mali je titanski vijak koji se jednostavno i bezbolno ugrađuje u kost gornje, odnosno donje čeljusti, ovisno o mjestu gubitka određenog zuba. Kao takav srasta s kosti u razdoblju od samo nekoliko mjeseci i služi kao „umjetni korijen izgubljenog zuba“ na kojem se u daljem postupku izrađuje fiksna (krunica, most) ili mobilna konstrukcija, sukladno indikacijama i dogovoru s pacijentom. Titan se koristi zbog svoje čvrstoće, biokompatibilnosti s ljudskom kosti, ne izaziva alergijsku reakciju te ima svojstva nemagnetičnosti tako da ne postoje ograničenja vezana uz provedbu dijagnostičkih metoda (npr. magnetske rezonance).

U 3 KORAKA DO PRIRODNOG OSMJEHA

Jeste li spremni ponovno se smijati od uha do uha?

U razgovoru s našim stomatolozima dobit ćete detaljan uvid u proces i pripremu za sami zahvat.

Prije samog zahvata potrebno je napraviti kompletan pregled usne šupljine, rendgensku snimku obje čeljusti (ortopan) te ponekad i CBCT kao 3D snimku čeljusti.

ALL ON 4 i ALL ON 6 METODE REKONSTRUKCIJE ČELJUSTI

Zubni most na 4 (All on 4) ili na 6 implantata (All on 6) brzo je i trajno rješenje za problem bezubih čeljusti. Nedostatak više zuba rješavamo pouzdano totalnom rehabilitacijom bezubih osoba. Implantati se ovisno o stanju kostiju čeljusti koja pacijenta opterećuju fiksnim radom već 24 sata nakon ugradnje. 

PREDNOSTI IMPLANTATA

  • rješenje za cijeli život
  • nije potrebno brušenje neoštećenih zubi kao npr. za postavu mosta
  • očuvanje čeljusne kosti jer je zaustavljeno propadanje kosti koje dolazi nakon vađenja, odnosno gubitka zuba
  • poboljšana funkcija žvakanja i govora koja se ne razlikuje od one s prirodnim zubima
  • vrhunska estetika

Imati zubni implantat srašten na čeljusnoj kosti najbliže je oponašanju prirodnog zuba jer stoji samostalno i stabilno bez utjecaja na obližnje zube.

Uz nove tehnologije i napretke u znanosti, ugradnja zubnih implantata danas ima stopu uspješnosti blizu 98%.

Imate li ikakve dvojbe oko rješavanja nedostatka jednog ili više zubi, obratite nam se s povjerenjem i
dogovorite individualne konzultacije i besplatan pregled u Poliklinici Petković