SKIN PEN + EGZOSOMI kao savršen par koji će probuditi skriveni sjaj Vaše kože

Ovih blagdana pokaži svoje pravo lice – blistavo

 

SKIN PEN + EGZOSOMI kao savršen par koji će probuditi skriveni sjaj Vaše kože

O microneedling tremanu (SkinPen) smo već pisali kao jednom od top pet tretmana za zdravu i blistavu kožu. Microneedling tretmanom „ozljeđujemo“ kožu na točno određenoj dubini u svrhu regereracije i svaranja novog kolagena, elastina i krvnih žila. Koža nakon SkinPen tretmana prirodno cijeli te izgleda mlađe, podatnije i blistavije. Osim regenereacije kože, SkinPen tretmanom uspješno liječimo ožiljke od akni, hiperpigmentacije, smanjujemo fine sitne linije te smanjujemo opuštenost kože.

SkinPen tretman možemo koristiti samostalno ili u kombinaciji s pilingom, PRP tretmanom, mezoteraijom ili s EGZOSOMIMA. Kombinacijom microneedlinga i egzosoma potičemo dubinsku regeneraciju kože čiji je učinak vidljiv odmah u vidu sjaja i hidriranosti kože, a sam učinak se pojačava tijekom nekoliko narednih tjedana. Terapija egzosomima trenutno je jedna od najpopularnijih metoda u sferi regeneracije kože.

Što su egzosomi?

Egzosomi su malene izvanstanične vezikule, odnosno „mjehurići“, koji prirodno proizvode stanice u tijelu, uključujući stanice kože. Ove vezikule sadrže različite molekule kao što su proteini, lipidi i nukleinske kiseline, koje mogu modulirati međustaničnu komunikaciju i signalizaciju. Prilikom te komunikacije između stanica, egzosomi zapravo rade u službi očuvanja zdravlja kože jer uklanjaju tzv.otpad i toksine iz stanica. Kao takvi, između ostalog, djeluju protuupalno.

U kontekstu pomlađivanja kože, egzosomi su pridobili pozornost kao potencijalni alat za poboljšanje zdravlja i izgleda kože. Kada se primjenjuju lokalno ili ubrizgavaju u kožu, vjeruje se da egzosomi imaju nekoliko korisnih učinaka:

1. Pomlađivanje i regeneracija: egzosomi mogu stimulirati proizvodnju novih kolagenskih i elastinskih vlakana u koži, što dovodi do poboljšane elastičnosti i čvrstoće. To može pomoći smanjiti pojavu bora i finih linija, dajući koži mladenačkiji izgled.

2. Popravak i zacjeljivanje tkiva: pokazalo se da egzosomi potiču zacjeljivanje rana pospješujući migraciju i proliferaciju stanica kože. Također mogu modulirati upalni odgovor, smanjujući upalu i ubrzavajući proces ozdravljenja.

3. Učinci protiv starenja: egzosomi sadrže različite molekule koje imaju antioksidativna svojstva, što znači da mogu pomoći neutralizirati štetne slobodne radikale koji pridonose starenju. Osim toga, egzosomi mogu regulirati stanične procese uključene u starenje, poput popravka DNK i sinteze proteina.

4. Hidratacija i zadržavanje vlage: egzosomi mogu poboljšati sposobnost kože da zadrži vlagu, što dovodi do bolje hidratacije. To može pomoći smanjiti suhoću i poboljšati cjelokupnu teksturu i izgled kože.

Tretman je dostupan u Poliklinici Petković. Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana, a potpuni učinak očekuje se kroz 6-8 tjedna.

Preporuka naše dermatologinje dr. Mikele jest ponoviti tretman 3-4 puta svaka 3-4 tjedna.

Cijena tretmana u ovoj posebnoj ponudi je 220 €. Za slobodne termine kontaktirajte nas na 01 2304 789 ili 099 575 4826

Sinergijski učinak SkinPen tretmana u kombinaciji s microneedling serumom pokazao se kao
„wow“ efekt koji svi priželjkujemo u ovom blistavom dobu godine.